HAP wordt Huisartsenspoedpost Noordwest-Utrecht

De huisartsenpost in onze regio gaat voortaan Huisartsenspoedpost Noordwest-Utrecht heten. Dit naar aanleiding van een advies van InEen. Uit landelijk onderzoek naar verschillende varianten in naamgeving is huisartsenspoedpost het meest geschikt gebleken om het spoedeisende karakter te benadrukken. RegiozorgNU heeft dit advies ter harte genomen.

De naam is op de patiëntenwebsite van de spoedpost Noordwest-Utrecht inmiddels aangepast. Of het bekende rood-witte vignet vervangen wordt, is nog niet bekend. Begin volgend jaar komt er een landelijke campagne met het doel om onnodig beroep op de huisartsenspoedpost te voorkomen. 

Geplaatst in: RegiozorgNu

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

Stimuleringsregelingen palliatieve zorg

12 september 2023

Er zijn twee nieuwe stimuleringsregelingen beschikbaar in het palliatieve zorgdomein: het startpakket Palliatieve Zorg Thuis (PaTz) en een regeling voor de organisatie van inwonersbijeenkomsten. Stimuleringsregeling PaTz-startpakket Voor het starten van…

Lees verder

Spoedpost behaalt HKZ-certificaat

24 juli 2023

Onze huisartsenspoedpost is opnieuw officieel gecertificeerd voor de HKZ-norm Huisartsendienstenstructuren. Afgelopen jaar is hard gewerkt aan enkele verbeterpunten en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Iets waar we trots op mogen…

Lees verder

Meer nieuwsberichten