Geslaagde kick-off project Toekomstbestendige zorg voor ouderen thuis

Op 19 juni organiseerden Careyn, De Rijnhoven en RegiozorgNU een kick-off voor het project Toekomstbestendige zorg voor ouderen thuis. Ruim 80 wijkverpleegkundigen, praktijkondersteuners en huisartsen waren aanwezig. Rudi Westerlaken nam ons mee in de reablement benadering: mensen helpen zichzelf te helpen.

Als zorgverlener kunnen we nog beter naar de situatie kijken door de ogen van de zorgvrager, en de regie ook bij de oudere laten. Het grootste knelpunt in de zorg voor ouderen is het personeelstekort, aldus Rudi Westerlaken. De groep mensen met fysieke beperkingen stijgt niet zo hard als iedereen denkt, omdat mensen langer vitaal blijven. Na de pauze ging het gesprek over reablement en het project verder, in groepjes professionals uit hetzelfde werkgebied.

Meer informatie

Ook de pers had aandacht voor deze kick off. Zie het bericht op Skipr.
Wil je meer lezen over reablement? Of het projectplan toekomstbestendige zorg voor ouderen thuis nog eens nalezen? Kijk dan hier.
Na de zomervakantie gaan we verder met dit project.

Geplaatst in: Ouderenzorg

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

Stimuleringsregelingen palliatieve zorg

12 september 2023

Er zijn twee nieuwe stimuleringsregelingen beschikbaar in het palliatieve zorgdomein: het startpakket Palliatieve Zorg Thuis (PaTz) en een regeling voor de organisatie van inwonersbijeenkomsten. Stimuleringsregeling PaTz-startpakket Voor het starten van…

Lees verder

Spoedpost behaalt HKZ-certificaat

24 juli 2023

Onze huisartsenspoedpost is opnieuw officieel gecertificeerd voor de HKZ-norm Huisartsendienstenstructuren. Afgelopen jaar is hard gewerkt aan enkele verbeterpunten en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Iets waar we trots op mogen…

Lees verder

Meer nieuwsberichten