NUdigitaal

Meet (N)Uzelf: keuze valt op telemonitoringsysteem Viduet

Bij het selectietraject van een ‘intelligent’ telemonitoringsysteem kiezen we na zorgvuldige afwegingen voor Viduet. Na de benodigde implementatiestappen zijn we op maandag 19 juni gestart met de inclusie van patiënten met hoge bloeddruk bij vijf huisartsenpraktijken: twee HAP’s bij LRJG (Parkwijk en Leidsche Rijn Centrum) en drie HAP’s in De Ronde Venen (Huisartsenpraktijk Wilnis, De Beuk en De Heuvelink). Dat gaat heel goed, er zijn nu al 35 patiënten die Viduet gaan gebruiken om hun bloeddruk thuis te gaan meten.

In de komende maanden kijken we hoe dit voor zowel de patiënten als de POH’s bevalt. Het doel is dat patiënten meer autonomie ervaren, minder vaak naar de praktijk hoeven te komen en dat we de POH’s zorg op een andere manier inrichten voor een deel van de patiënten. Bloeddrukken worden op afstand gemonitord en geautomatiseerd in het HIS verwerkt. Hierdoor hopen we dat POH’s meer tijd krijgen voor zorgtaken en minder tijd nodig hebben voor administratie. Uiteraard evalueren we dit aan het eind van de pilot.
MEER LEZEN

Geplaatst in: NUdigitaal

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

Stimuleringsregelingen palliatieve zorg

12 september 2023

Er zijn twee nieuwe stimuleringsregelingen beschikbaar in het palliatieve zorgdomein: het startpakket Palliatieve Zorg Thuis (PaTz) en een regeling voor de organisatie van inwonersbijeenkomsten. Stimuleringsregeling PaTz-startpakket Voor het starten van…

Lees verder

Spoedpost behaalt HKZ-certificaat

24 juli 2023

Onze huisartsenspoedpost is opnieuw officieel gecertificeerd voor de HKZ-norm Huisartsendienstenstructuren. Afgelopen jaar is hard gewerkt aan enkele verbeterpunten en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Iets waar we trots op mogen…

Lees verder

Meer nieuwsberichten