RegiozorgNU biedt huisarts mogelijkheid tot opleiding kaderarts ggz

In september 2023 start een tweejarige opleiding tot kaderarts ggz. RegiozorgNU biedt een huisarts uit de regio Noordwest Utrecht de mogelijkheid om deze opleiding te volgen.

De opleiding tot kaderhuisarts betekent een verbreding en verdieping van je persoonlijke en  professionele ontwikkeling. De opleiding biedt je extra kennis op het gebied van diagnostiek en behandeling van psychische klachten en bereidt je voor op je rol als kaderhuisarts.

Kaderhuisartsen houden zich bezig met deskundigheidsbevordering, beleid en organisatie, intercollegiale advisering en consultatie. Als kaderarts ggz in opleiding versterk je de werkgroep ggz en zet je je de komende jaren in voor ggz-gerelateerde activiteiten voor RegiozorgNU.

Je gaat een belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van de psychische gezondheidszorg in de huisartsenpraktijk. Dit doen we vanuit een herstelgerichte benadering. Dit betekent:

  • klacht- en hulpvraag gericht werken en passende, context gerichte zorg leveren, gericht op positieve gezondheid in plaats van DSM-diagnoses en ziektes.
  • meer normaliseren. Want leed is onlosmakelijk verbonden met het leven en niet elke hulpvraag is een zorgvraag.
  • niet ziektegericht werken, maar gebruik maken van de eigen kracht van de patiënt, ervaringsdeskundigheid en het ondersteuningsaanbod in het sociaal domein.

Je zorgt met de werkgroep ggz voor een goede positionering van de POH-ggz en bent gericht op samenwerking. Je bent een onmisbare schakel in de keten(zorg).

Meer informatie

Praktische informatie over de opleiding: kaderopleiding ggz 2023

Meer weten? Neem dan contact op met programmaleider ggz Doortje Boshuizen (06-19932969 d.boshuizen@regiozorgnu.nl) of kaderartsen ggz Lidewij Wind (06-47098641) en Alike Machielsen (06-44580539).

Geplaatst in: RegiozorgNu

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

Stimuleringsregelingen palliatieve zorg

12 september 2023

Er zijn twee nieuwe stimuleringsregelingen beschikbaar in het palliatieve zorgdomein: het startpakket Palliatieve Zorg Thuis (PaTz) en een regeling voor de organisatie van inwonersbijeenkomsten. Stimuleringsregeling PaTz-startpakket Voor het starten van…

Lees verder

Spoedpost behaalt HKZ-certificaat

24 juli 2023

Onze huisartsenspoedpost is opnieuw officieel gecertificeerd voor de HKZ-norm Huisartsendienstenstructuren. Afgelopen jaar is hard gewerkt aan enkele verbeterpunten en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Iets waar we trots op mogen…

Lees verder

Meer nieuwsberichten