Doe mee aan het innovatieproject over vroegopsporing atriumfibrilleren

Wij zoeken praktijken die willen deelnemen aan het nieuwe regionale project ‘Casefinding Atriumfibrilleren’. Dit innovatieve project richt zich op het vroegtijdig opsporen van atriumfibrilleren bij patiënten met een verhoogd risico en bij patiënten die last hebben van hartkloppingen. Het doel is deze patiënten toegang te geven tot eenvoudige, snelle en betrouwbare diagnostiek met behulp van een mobiele 1-kanaals ECG (Kardia Mobile). Het project duurt tot en met eind 2024.

Waarom is dit project belangrijk?
Atriumfibrilleren is een hartritmestoornis die onbehandeld tot ernstige complicaties kan leiden, zoals beroerte en hartfalen. Het vroegtijdig opsporen van deze aandoening is cruciaal om de kwaliteit van leven van patiënten te behouden en te verbeteren. Het project biedt jouw praktijk de kans als eerste te gaan werken met gevalideerde innovatieve diagnostische technologieën.

Hoe kan jouw praktijk meedoen?
Meld je aan voor de spiegelbijeenkomst op 5 oktober voor meer uitleg over de projectopzet. Wil je vooraf al meer informatie, neem dan contact op met Marian Verkerk: m.verkerk@regiozorgnu.nl.

Geplaatst in: Hart en vaatziekten

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

DUOdagen: 17 en 18 april

26 februari 2024

Wil jij een leerzame en leuke dag met je collega’s uit de regio niet missen? Schrijf je dan nu in voor de DUOdagen Noordwest-Utrecht (RegiozorgNU) op 17 en 18 april…

Lees verder

Meer nieuwsberichten