Nog enkele plekken voor innovatieproject vroegopsporing atriumfibrilleren

Inmiddels hebben zich al veel enthousiaste teams zich aangemeld voor het nieuwe regionale project ‘Casefinding Atriumfibrilleren’. Dit innovatieve project richt zich op het vroegtijdig opsporen van atriumfibrilleren bij patiënten met een verhoogd risico en bij patiënten die last hebben van hartkloppingen. Er is nog plek voor 8 praktijkteams die het leuk en belangrijk vinden om deze groep mensen te identificeren en te behandelen.

Per normpraktijk hebben ongeveer 18 patiënten atriumfibrilleren zonder het te weten. Het vroegtijdig opsporen van deze aandoening is cruciaal om de kwaliteit van leven van patiënten te behouden en te verbeteren. In dit project krijgt jouw praktijk de kans om als eerste te gaan werken met gevalideerde innovatieve diagnostische technologieën. Laagdrempelige en automatische diagnostiek in de eerste lijn of thuis met 1 kanaal ECG-meting via een app. De praktijk ontvangt een of twee ECG-meters via RegiozorgNU. Patiënten kunnen tijdens het CVRM-spreekuur opgespoord worden. Patiënten met onregelmatige klachten, kunnen een meter uitgeleend krijgen.

Interesse? Meld je dan aan

De praktijk kan deelnemen als deze al ketenzorg CVRM biedt. Ook moet je deel willen nemen aan de praktijkdemonstratie van de ECG-meter én aan de basistraining atriumfibrilleren. De diagnostiek en behandeling is conform de richtlijn en blijft onderdeel van de reguliere praktijkvoering. Deelname is op volgorde van inschrijven. Meld je aan via onderstaand formulier en de praktijkdemonstratie van de ECG- meter wordt met je ingepland.

Geplaatst in: Hart en vaatziekten

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

Transmuraal Incident Melden (TIM)

15 november 2023

Iedere huisarts ervaart wel eens een incident in de overdracht van de zorg vanuit bijvoorbeeld een ziekenhuis, thuiszorg of andere zorgorganisatie. We noemen dit transmurale incidenten. Om te leren van…

Lees verder

Aandacht voor valrisico

12 november 2023

Veel samenwerkingsverbanden hebben al langer aandacht voor valpreventie. Deze initiatieven waren vooral gericht op  ouderen met een hoog valrisico. In de domeinoverstijgende keten wordt nu ook gekeken naar ouderen met…

Lees verder

Verslag Spiegelbijeenkomst

26 oktober 2023

De jaarlijkse spiegelbijeenkomst over geïntegreerde chronische zorg van 5 oktober was een avond vol inzichten en discussies over de toekomst van de chronische zorg. Meer dan tachtig huisartsen, POH’s en…

Lees verder

Meer nieuwsberichten