Op zoek naar een doktersassistent? Wij helpen!

Het tekort aan doktersassistentes loopt meer en meer op. Heeft jouw praktijk ook moeite met het vinden van een nieuwe collega én zijn jullie een erkend leerbedrijf? Wellicht hebben wij het ontbrekende puzzelstukje voor je.

RegioZorgNU werft in samenwerking met HUS, Unicum, Mediis en ROC Midden Nederland kandidaten voor de opleiding doktersassistent voor zij-instromers. De werving wordt gecoördineerd door een coördinator zij-instromers, Corien van Barneveld van Unicum. Heb je belangstelling? Meld je dan aan!

Hoe werkt het?

De coördinator ontvangt alle cv’s en motivatiebrieven van mogelijke kandidaten, zoekt de juiste kandidaten voor jouw praktijk en stelt deze aan je voor. De praktijk nodigt de kandidaten vervolgens uit voor een sollicitatiegesprek. Als je de juiste match hebt, geef je dit door aan Corien.
Vervolgens wordt de kandidaat aangemeld bij het ROC Midden Nederland voor een intakegesprek. Wanneer deze geschikt is voor de opleiding, kan hij of zij aan de slag als jullie nieuwe collega. Na afronding van de opleiding is het de bedoeling dat de kandidaat als doktersassistent bij jullie blijft werken.

De opleiding

De opleiding vindt plaats bij het ROC Midden Nederland en is gesubsidieerd door het SSFH en duurt tussen de anderhalf en twee jaar. Iedere woensdag gaat de kandidaat naar school. Daarnaast werkt hij/zij minimaal 16 uur in de praktijk.

Workshop praktijkopleider

Ben je een praktijkopleider of wil je graag een praktijkopleider worden? Dan kunnen wij een workshop voor je organiseren. Deze kan zowel fysiek (3×4 uur) als online (6×2 uur). Deze training wordt gesubsidieerd door het SBB.
Let op: dit geldt alleen voor erkende leerbedrijven. Fysieke bijeenkomsten kunnen wij, bij voldoende aanmeldingen, klassikaal organiseren bij UNICUM in Bilthoven.

Enthousiast geworden?

Heb je nog vragen of wil je je praktijk aanmelden? Neem dan contact op met Corien van Barneveld van Unicum. Zij is telefonisch bereikbaar van ma t/m do tussen 09.00 en 17.00 uur, tel. 06-8220 6742.

Op dinsdagavond 24 oktober is er een bijeenkomst waar praktijken die zich hebben aangemeld meteen al kunnen kennismaken met de kandidaten.

Geplaatst in: RegiozorgNu

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

Transmuraal Incident Melden (TIM)

15 november 2023

Iedere huisarts ervaart wel eens een incident in de overdracht van de zorg vanuit bijvoorbeeld een ziekenhuis, thuiszorg of andere zorgorganisatie. We noemen dit transmurale incidenten. Om te leren van…

Lees verder

Aandacht voor valrisico

12 november 2023

Veel samenwerkingsverbanden hebben al langer aandacht voor valpreventie. Deze initiatieven waren vooral gericht op  ouderen met een hoog valrisico. In de domeinoverstijgende keten wordt nu ook gekeken naar ouderen met…

Lees verder

Verslag Spiegelbijeenkomst

26 oktober 2023

De jaarlijkse spiegelbijeenkomst over geïntegreerde chronische zorg van 5 oktober was een avond vol inzichten en discussies over de toekomst van de chronische zorg. Meer dan tachtig huisartsen, POH’s en…

Lees verder

Meer nieuwsberichten