Toelichting nieuwe werkafspraak SGLT-2 remmers

Onlangs is een nieuwe regionale werkafspraak gepresenteerd over een optimale en veilige inzet van SGLT-2 remmers bij zeerhoogrisicopatiënten met diabetes type 2. Diabetesexperts en kaderhuisarts Bertien Hart neemt je in een videopresentatie mee in de essentie van deze werkafspraak.

In de video licht Bertien in iets minder dan zeven minuten onder andere toe hoe SGLT2-remmers ingezet worden bij zeerhoogrisicopatiënten, wat het stappenplan is voor patiënten en welke contra-indicaties er zijn.

De werkafspraak is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen endocrinologen, vasculair internisten, cardiologen en nefrologen uit het UMC Utrecht, St. Antonius Ziekenhuis en Diakonessenhuis en kaderhuisartsen van de HUS  RegiozorgNU en UNICUM.

Je vindt de werkafspraak en de bijgewerkte protocollen ook op de pagina over diabetes op deze website.

Geplaatst in: Diabetes

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

Transmuraal Incident Melden (TIM)

15 november 2023

Iedere huisarts ervaart wel eens een incident in de overdracht van de zorg vanuit bijvoorbeeld een ziekenhuis, thuiszorg of andere zorgorganisatie. We noemen dit transmurale incidenten. Om te leren van…

Lees verder

Aandacht voor valrisico

12 november 2023

Veel samenwerkingsverbanden hebben al langer aandacht voor valpreventie. Deze initiatieven waren vooral gericht op  ouderen met een hoog valrisico. In de domeinoverstijgende keten wordt nu ook gekeken naar ouderen met…

Lees verder

Verslag Spiegelbijeenkomst

26 oktober 2023

De jaarlijkse spiegelbijeenkomst over geïntegreerde chronische zorg van 5 oktober was een avond vol inzichten en discussies over de toekomst van de chronische zorg. Meer dan tachtig huisartsen, POH’s en…

Lees verder

Meer nieuwsberichten