Project ‘Toekomstbestendige zorg voor ouderen thuis’ van start

RegiozorgNU voert samen met Careyn en De Rijnhoven het project ‘Toekomstbestendige zorg voor ouderen thuis’ uit. Dit project richt zich op de samenwerking tussen de huisartsenpraktijk en de wijkverpleging. In juni organiseerden we een kick-off voor dit project. Hierin nam Rudi Westendorp ons mee in o.a. reablement. Met Mariëlle Wiltenburg als projectleider kunnen we van start gaan met de werkgroepen.

Dit project bestaat uit vier deelprojecten:

 1. Samenwerken vanuit één benadering
  Begin december komt de werkgroep, bestaande uit een huisarts, praktijkondersteuners en wijkverpleegkundigen voor dit deelproject voor het eerst bij elkaar. Deze werkgroep gaat in gesprek over het vormgeven van de zorg aan de hand van positieve gezondheid, reablement en thuis als het kan, zelf als het kan, met hulpmiddelen als het kan, zorg als het moet.
 2. Stroomlijnen van de drie meest voorkomende processen in de wijkverpleging
  Parallel aan samenwerken vanuit één benadering starten we in drie werkgroepen met het stroomlijnen van de drie meest voorkomende processen (medicatie, steunkousen en persoonlijke verzorging). Hierbij is ook technologie een belangrijk aspect.
 3. Stroomlijnen aanmelding wijkverpleging
  We verkennen nu in Ronde Venen of we het proces aanmelding nieuwe cliënten wijkverpleging beter kunnen organiseren. Dit zullen we ook nog op een andere locatie gaan doen.
 4. Samenwerken in VIPLive Samenwerken
  Met dit deelproject starten we begin 2024.

Meer informatie over dit project vind je hier.

Geplaatst in: Ouderenzorg

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

Transmuraal Incident Melden (TIM)

15 november 2023

Iedere huisarts ervaart wel eens een incident in de overdracht van de zorg vanuit bijvoorbeeld een ziekenhuis, thuiszorg of andere zorgorganisatie. We noemen dit transmurale incidenten. Om te leren van…

Lees verder

Aandacht voor valrisico

12 november 2023

Veel samenwerkingsverbanden hebben al langer aandacht voor valpreventie. Deze initiatieven waren vooral gericht op  ouderen met een hoog valrisico. In de domeinoverstijgende keten wordt nu ook gekeken naar ouderen met…

Lees verder

Verslag Spiegelbijeenkomst

26 oktober 2023

De jaarlijkse spiegelbijeenkomst over geïntegreerde chronische zorg van 5 oktober was een avond vol inzichten en discussies over de toekomst van de chronische zorg. Meer dan tachtig huisartsen, POH’s en…

Lees verder

Meer nieuwsberichten