NUdigitaal

VIPLive update

Er zijn een paar ontwikkelingen rondom VIPLive. Dit gaat o.a. over verwijzingen laten landen in de bronsystemen van de verschillende ketenpartners en een nieuwe dienstverlenersovereenkomst.

Verwijzingen laten landen in de bronsystemen van de verschillende ketenpartners

Het regionale NIS platform VIPLive Samenwerken wordt in Noordwest-Utrecht gebruikt als samenwerkingsplatform tussen huisartspraktijken, ketenpartners en netwerkpartners. Een probleem dat ons vaak ter ore kwam is de minimale mogelijkheid voor ketenpartners om terug te koppelen naar het eigen bronsysteem. Hierbij is er vaak sprake van dubbele registratie, wat als inefficiënt wordt gezien. Er is met sommige systemen de mogelijkheid om terug te koppelen via edifact, maar helaas nog geen directe registratie.

VIPLive wil graag de mogelijkheid om de verwijzingen te laten landen in de bronsystemen van de verschillende ketenpartners. Daarom hebben zij opgeroepen aan de ketenpartners om door te geven bij de aanspreekpunten van de eigen bronsystemen dat deze directe koppeling met VIPLive wenselijk is. Door dit bij het eigen systeem en hier bij VIP aan te geven , kan er een brug geslagen worden tussen de systemen.

Nieuwe dienstverleningsovereenkomst in VIP

In VIPLive werd afgelopen december aan de huisartspraktijken gevraagd om een overeenkomst dienstverlening VIPLive met bijlage verwerkersovereenkomst te tekenen. Deze overeenkomst omvat de dienstverlening tussen VIPLive-huisartspraktijk en bevat formeel alleen informatie waar de praktijk zelf over moet beslissen als directe afnemer van een VIPLive dienst. RegiozorgNU vindt het echter wel belangrijk om de praktijken hierin te adviseren.

RegiozorgNU heeft deze overeenkomst van tevoren niet ingezien en raadt de praktijken af om te tekenen. Wij waren zeer ontstemt dat VIPLive de regio organisatie niet ziet als het eerste aanspreekpunt als organisatie vóór de huisartsen. Wij hebben VIPLive duidelijk gemaakt dat wij onze rol hierin serieus nemen en standaard aangeschreven willen worden wanneer er contracten of overeenkomsten zijn die naar onze aangesloten leden worden gestuurd.

Na het ontvangen van dit document zijn er door ons vragen gesteld en wordt er gewerkt aan een aanpassing op dit document. Zodra het document definitief is, laten wij dit direct weten aan de betreffende praktijken.

We horen graag welke praktijken deze overeenkomst afgelopen december hebben ontvangen, zodat we jullie op de hoogte kunnen houden van de ontwikkelingen. Laat dit weten aan Tina Meijer via t.meijer@regiozorgnu.nl.

Mocht je de overeenkomst wel hebben ondertekend, dan zullen wij in overleg met VIPLive kijken of we deze als niet-ondertekend kunnen beschouwen totdat wij deze overeenkomst hebben bekeken en goedgekeurd.

Heb je vragen over dit document? Neem dan contact op met Tina Meijer via t.meijer@regiozorgnu.nl.

Informatieflyer

RegiozorgNU doet een ronde langs de huisartspraktijken om met POH’s te spreken over het gebruik van VIPLive en te ondersteunen waar nodig. Hierbij werd aangegeven dat er behoefte was aan een flyer met veelgestelde vragen en handige weetjes voor de huisartspraktijk. Deze hebben wij online gemaakt maar deze is ook uit te printen. Je vindt hem hier.

Heb je vragen over de flyer of wil je key user worden van VIPLive Samenwerken? Neem dan contact op met t.zwijnenburg@regiozorgnu.nl.

Geplaatst in: NUdigitaal, RegiozorgNu

Nieuwsbrief ontvangen?

Alle nieuwsberichten

DUOdagen: 17 en 18 april

26 februari 2024

Wil jij een leerzame en leuke dag met je collega’s uit de regio niet missen? Schrijf je dan nu in voor de DUOdagen Noordwest-Utrecht (RegiozorgNU) op 17 en 18 april…

Lees verder

Meer nieuwsberichten