DUOdagen 22 en 23 november 2023

De WDH-NWU organiseert ook dit najaar de DUOdagen. In november staan de tweede DUOdagen van dit jaar gepland volgens de nieuwe opzet. Met dezelfde thema’s als in het voorjaar, maar nu op de andere dag. Hierdoor is het mogelijk om dit jaar beide thema’s bij te wonen.
Op donderdagochtend 23 november zijn ook POH-ouderen welkom, inclusief lunch.

Programma

Woensdag 22 november: kijkje in de toekomst
We beginnen de dag met tech-filosoof Rens van der Vorst. Hij neemt ons mee in zijn kijk op digitalisering: de voor- en nadelen, wat betekent het voor de maatschappij, wat doet het met ons als mensen?
Daarna vertelt RegiozorgNU-CMIO Pieter Harms welk digitaal laag hangend fruit je als huisarts kan plukken en waar quick wins te behalen vallen.
’s Middags ontvangen we Pieter Jansen, huisarts en grondlegger op het gebied van oplossingsgericht werken in de huisartsenpraktijk. Niet de vraag ‘Waar wil je vanaf?’ maar de vraag ‘Waar wil je naartoe?’ staat centraal bij de oplossingsgerichte aanpak. En dat werkt goed in de praktijk.
We sluiten af met een uur speeddaten met specialisten. Tijdens dit uur komen verschillende stellingen aan bod over het thema van de dag.

Donderdag 23 november: ouderenzorg en artrose
In het ochtenddeel ontvangen we Detlef van der Velde, traumachirurg in het St. Antonius ziekenhuis. We gaan met hem in gesprek over wel of niet opereren na een heupfractuur. Hij deelt daarbij inzichten uit zijn recente onderzoek. Met Herman Schreurs, voorheen zorgbemiddelaar en tegenwoordig POH ouderen, verkennen we de ingewikkelde wereld achter de afkortingen als ELV, WLZ, PGB, GRZ. Wat moet je als huisarts en/of POH-ouderen hiermee? Verder gaan we oefenen met vallen en opstaan in het kader van valpreventie, onder leiding van fysiotherapeut Annemiek Vonk.
Na de lunch wordt naast de kaderarts bewegingsapparaat André de Vries je ervaren welke oefeningen er mogelijk zijn om artroseklachten te verminderen. Dit onderdeel wordt theoretisch ondersteund door orthopedisch chirurg Martijn van Dijk van het St. Antoniusziekenhuis.
We sluiten af met een uur speeddaten met specialisten. Tijdens dit uur komen verschillende stellingen aan bod over het thema van de dag.

Programma 22 november 2023

TijdOnderwerpSpreker
9.00 – 9.30 uurOpening WDH-NWU
Kristel van Asselt
Medische staf st. Antonius ziekenhuis
9.30 – 11.00 uurTech, wat brengt het ons en ten koste van wat?Tech-filosoof Rens van der Vorst
11.00 – 11.15 uurKoffiepauze
11.15 – 12.30 uurNUdigitaalCMIO Pieter Harms
12.30 – 13.30 uurLunchpauze
13.30 – 16.30 uurOplossingsgericht werken in de huisartsenpraktijkHuisarts Pieter Jansen
16.30 – 17.30 uurSpeeddaten met specialisten
17.30 uurBorrel

Programma 23 november 2023

POH-ouderen zijn donderdag 23 november tot en met de lunch uitgenodigd.

TijdOnderwerpSpreker
9.00 – 9.30 uurOpening WDH-NWU
RegiozorgNU
Medische staf St. Antonius ziekenhuis
9.30 – 10.15 uurWel of geen operatie bij heupfractuurTraumachirurg Detflef van der Velden
10.15 – 10.45 uurValpreventie incl. oefeningenFysiotherapie Annemieke Vonk
10.45 – 11.00 uurKoffiepauze
11.00 – 12.30 uurIndicaties/CIZPOH’s en oud zorgbemiddelaar Herman Schreurs
12.30 – 13.30 uurLunchpauze
13.30 – 16.30 uurArtrose incl. beweegadviezenKaderarts bewegingsapparaat André de Vries en orthopedisch chirurg Martijn van Dijk
16.30 – 17.30 uurSpeeddaten met specialisten
17.30 uurBorrel

Locatie

St. Antonius ziekenhuis Woerden – Auditorium

Accreditatie

Accreditatie voor huisartsen in aanvraag voor 7 uur.

Kosten

• Huisartsen € 250,-
• POH’s € 125,-
• AIOS € 125,-

Op deze scholing zijn de algemene scholingsvoorwaarden van de WDH-NWU van toepassing.

Let op: aanmelden en betalen gaat dit jaar iets anders

Aanmelden en betalen voor de DUO-dagen gaat dit jaar anders dan anders. Dit gaat voor het eerst via het platform Corpio. Heb je nog geen Corpio-account, dan is dit gemakkelijk aan te maken.

Het grote voordeel is van deze nieuwe werkwijze is dat je bij een volgende scholing je je gegevens niet meer allemaal opnieuw hoeft in te vullen. Verder kan je bij je aanmelding meteen online betalen. Je ontvangt na een succesvolle aanmelding direct een bevestiging van je aanmelding én een factuur.

Het aanmeld- en betaalproces wijst zich vanzelf. De afzender van de bevestiging is noreply@corpio.nl. Om geen mail te missen, is het handig om het adres @corpio.nl toe te voegen aan je lijst met veilige afzenders. Heb je hulp nodig? Stuur dan een mailtje naar Tina Meijer.

In de toekomst gaan we alle aanmeldingen voor scholingen via Corpio laten lopen. Zo maken we het werk gemakkelijker en efficiënter.