Scholing – Ik ga op reis en neem mee…ACT

Ik ga op reis en neem mee….
Een rugzak vol vertrouwen, geluk en waardevolle spullen zou je wensen. Maar wat als je rugzak vol zit met moeheid, angst, pijn, verlies of verdriet. Waar haal je dan de kracht vandaan om als nog op reis te gaan en de zware last die op je schouders rust te tillen?

Helaas zijn er veel mensen die hun reis uitstellen. Ze worstelen, ervaren hun leven als onbevredigend en hebben last van lichamelijk of psychisch leed. Ze hebben de overtuiging dat ze pas verder kunnen met hun leven als ze hun klachten hebben overwonnen. De strijd tegen deze klachten staat centraal en het leven wordt een gevecht. Deze scholing biedt een alternatief. Dit alternatief is gebaseerd op Acceptence en Commitment Therapie (ACT). Volgens ACT is leed onlosmakelijk verbonden met het leven. Wanneer je dit erkent en aanvaardt, stopt de dagelijkse strijd. Er ontstaat ruimte om hier op een andere manier mee om te gaan zodat uiteindelijk “je rugzak te tillen is” en je op pad kunt gaan om die dingen te doen die er voor jou werkelijk toe doen in het leven.

De ACT methodiek is een krachtig gereedschap voor huisarts, POH GGZ en patiënt om leed te leren accepteren en richting te geven aan die dingen die het leven waardevol maken en kan erg goed ingezet worden voor patiënten met SOLK. Graag nodigen we je uit voor de scholing op 16 oktober 2019 om “mee op reis te gaan” en te ervaren wat ACT voor jou en je patiënt kan betekenen.

 

Programma

17.30 – 18.00 uur – Ontvangst met een lichte maaltijd
18.00 – 19.00 uur – Programma
19.00 – 19.15 uur – Pauze
19.15 – 20.30 uur – Programma

Docent

De docent deze avond is Lidewij Wind, huisarts, kaderarts GGZ, Gedragswetenschapper, ACT therapeut, en Docent huisartsopleiding Utrecht.

Locatie

KetenzorgNU, Atoomweg 50, 3542 AB in Utrecht (zaal: Labroom).

Accreditatie

Accreditatie is toegekend voor huisartsen en praktijkondersteuners GGZ voor 2 punten.

Aanmelden

Schrijf je in via onderstaand aanmeldingsformulier.