Langerhans online scholing – De nieuwe richtlijn DM2

De nieuwe NHG-Standaard DM2 (november 2021) is uit! In deze nieuwe Standaard staat voor patiënten met diabetes én een zeer verhoogd risico op ischemische hart- en vaatziekten, verslechtering van hartfalen en terminaal nierfalen een ander stappenplan voor de glucoseregulatie. RegiozorgNU organiseert hiervoor de online scholing: De nieuwe NHG-Standaard DM2 op 17 februari van 19.00 – 21.00 uur.

Bij deze specifieke groep hebben SGLT2-remmers en GLP1-receptoragonisten een meerwaarde in het verlagen van het (lange termijn) risico van de patiënt. Daarom hebben deze geneesmiddelen bij deze zeer hoog risicopatiënten een plek in de behandeling. Bekijk het filmpje met de belangrijkste wijzigingen en bekijk ook de het SGLT2-remmer formulier.

Kennis over deze nieuwe middelen is cruciaal. Want moet je nu bij elke patiënt met hart- en vaatziekte(n) in de voorgeschiedenis kiezen voor een SGLT2-remmer? En wat doe je dan met de rest van de medicatie? En waar moet je allemaal op letten bij het verantwoord voorschrijven van deze nieuwe middelen?

Docenten

Tijdens deze scholing, ontwikkeld i.s.m. de auteurs van de nieuwe Standaard, geven Diana Rietdijk en Bertien Hart (onze regionale kaderhuisartsen diabetes) je aan de hand van praktische casuïstiek een update van de belangrijkste veranderingen. Via de chat geven zij antwoord op alle vragen van de deelnemers.

Programma

18:50 – 19.00 uur inloggen cursus
19:00 – 21:00 uur cursus

Deze zaken komen aan bod:

  • Welke patiënten met DM2 hebben een hoog risico en een indicatie voor deze nieuwe behandelingen? Hoe weet je en bepaal je dat in de praktijk?
  • Uitleg hoe en waarom de SGLT2-remmers en GLP1-receptoragonisten werken. Wat kan je ervan verwachten qua HbA1c daling? Zijn deze middelen echt veilig?
  • Wat zijn de risico’s en aandachtspunten bij het inzetten van deze middelen?
  • Wat te doen als iemand al goed ingesteld is op andere bloedglucose verlagende middelen?
  • Wat te doen als iemand al wordt behandeld en op zijn persoonlijk HbA1c streefwaarde zit?
  • Wordt iedere behandeling vergoed? Welke combinaties van medicatie zijn mogelijk, en wat wordt er vergoed?

Accreditatie

Deze nascholing is geaccrediteerd voor 2 punten bij de volgende verenigingen: CvAH, NVvPO, V&VN, VSR.

Kosten

De kosten voor dit webinar worden door RegiozorgNU vergoed voor onze leden.

Aanmelden

Om tijdens dit webinar een interactief programma neer te zetten, kunnen maximaal 60 mensen deelnemen. Dus meld je snel aan!

Geen velden gevonden.