Online trainingen VIPLive Samenwerken chronische zorg nieuwe functionaliteiten

Goed nieuws: sinds 1 mei zijn er meer samenwerkingsmogelijkheden in VIPLive. Deze nieuwe functionaliteiten laten we je graag zien tijdens de tweede online training VIPLive Samenwerken chronische zorg op donderdag 16 juni van 17.00 tot 18.30 uur.

Wat is nieuw?

Sinds1 mei kun je in VIPLive, zoals voorheen (in Portavita), weer samenwerken met de patiënt én samenwerken met ketenpartners in één omgeving, namelijk in het Gezondheidsplan. Online zorg en multidisciplinaire zorg wordt hiermee makkelijker en dat biedt kansen in deze drukke tijd, zowel voor de patiënt als voor de zorgverlener.

Wat gaan we doen?

Tijdens deze training komt het gebruik van VIPLive samenwerken en de PGO Spreekuur.nl ruim aan bod. We demonstreren ook de functionaliteiten in de applicaties van de ketenpartners en van de patiënt. Wil je de functionaliteiten meteen uitproberen? Dan is het handig als je beschikking hebt over een tweede scherm. Zorg dan dat je tijdens de trainingen ook kunt inloggen op je VIPLive patiënten omgeving.

Online training VIPLive Samenwerking 16 juni, 17.00 – 18.30 uur

De onderwerpen van dit webinar zijn:

  • Hoe coach je iemand samen met ketenpartners online? En hoe zet je beeldbellen in?
  • Bij welke patiënten breng je het PGO onder de aandacht en hoe geef je je chronische patiënt of GLI patiënt toegang tot Spreekuur.nl?
  • Hoe werk je als ketenpartners of in deze patiënten omgeving samen, wat spreek je af?
  • Hoe verstuur je een patiënt (consult voorbereidende) vragenlijsten en wat is het hier het voordeel van?
  • Hoe zet je de meetwaarden die je van de patiënt hebt ontvangen in het diagnostisch dossier van de verschillende HISsen?
  • Hoe kan je chatten met collega’s en patiënten en wanneer gebruik je dit in combinatie met de patiënten app?
  • Hoe kan jouw patiënt zijn labwaarden inzien en hoe geef je duiding aan de labwaarden?
  • Wat ziet de patiënt in de e en p regel en wat in het Gezondheidsplan?

Werkafspraken en praktijkprocessen

Ben je enthousiast geworden na het volgen van de trainingen en wil je met de nieuwe kennis aan de slag met jouw multidisciplinaire team? Plan dan een multidisciplinair MDO in. Zo krijg je inzicht in elkaars werkprocessen en worden heldere werkafspraken gemaakt. Je maakt afspraken over samenwerken binnen VIPLive en samenwerken in de patiënten omgeving en je probeert dit uit aan de hand van casuïstiek. Ketenteams kunnen de tijdsbesteding vergoed krijgen door het, wellicht al bekende, MDO format en de vacatieformulieren op onze website hiervoor in te zetten.

Doelgroep

Deze trainingen zijn interessant voor huisartsen, praktijkondersteuners en ketenpartners.

Accreditatie

Voor deze scholing is accreditatie aangevraagd voor huisartsen, praktijkondersteuners en diëtisten.

Aanmelden

Om tijdens de Webinars een interactief programma neer te zetten, kunnen maximaal 80 mensen deelnemen. Dus meld je snel aan via onderstaand aanmeldingsformulier.

We zien je graag tijdens de training!