Scholingen Stoppen met roken

Per jaar onderneemt ongeveer een kwart van de rokers een stoppoging. In absolute getallen komt dit neer op ongeveer een miljoen stoppers. Veel van deze rokers bezoeken jaarlijks tenminste eenmaal de huisarts. Het is van groot belang de potentiële stopper te herkennen, de juiste behoeften aan het licht te krijgen en passende interventies te bieden. Dit zal het slagingspercentage van de stoppoging aanzienlijk doen toenemen en de behandeling van eventuele andere aandoeningen eenvoudiger maken. Daarom willen we u graag wijzen op de onderstaande, kosteloze, nascholingen.

Webinar ‘Very BriefAdvice, een leven redden in 30 seconden’

Na afloop van het volgen van deze e-learning bent u als arts bekend met de VBA methode (Vraag-Vertel-Verwijs). Door het volgen van drie simpele stappen kunt u met een positieve boodschap uw patiënten ondersteunen bij het stoppen met roken. De nascholing duurt een uur. In dit uur wordt met behulp van slides en video’s door 3 specialisten besproken hoe de VBA methode toegepast kan worden. Het is een zeer eenvoudige en effectieve methode die makkelijk toepasbaar is en niet meer dan 30 seconden tijd kost.
Lees meer en meld u aan.

Robert van de Graaf, verslavingsarts, zegt over deze webinar: “Ik zou iedereen adviseren om de Webinar over de Very Brief Advice-methode te bekijken. De VBA-methode is een nieuwe tool en een aanvulling voor je behandel-toolbox. Met behulp van deze methode maak je het rookgedrag en de mogelijkheid om hier eventueel mee te stoppen bespreekbaar, zonder dat je te dicht bij de patiënt komt. Dat is bijvoorbeeld handig bij patiënten van wie je vermoedt dat hij of zij een gesprek over stoppen met roken niet op prijs stelt.”

Sinafuma – ‘Rookvrij! Ook jij?’ – Groepsscholing voor patiënten in de regio

Tenslotte wijzen wij u graag op de groepsscholing ‘Rookvrij! Ook jij?’ voor patiënten in de regio. Meer informatie over deze scholing vindt u hier.

Meer informatie

Heeft u nog vragen over bovenstaande scholingen? Stuur dan een berichtje naar scholing@regiozorgnu.nl.