Scholingen Stoppen met roken

Elk jaar ondernemen ongeveer een miljoen rokers een stoppoging. Veel van deze rokers bezoeken jaarlijks tenminste eenmaal de huisarts. Het is van groot belang de potentiële stopper te herkennen, de juiste behoeften aan het licht te krijgen en passende interventies te bieden. Dit zal het slagingspercentage van de stoppoging aanzienlijk doen toenemen en de behandeling van eventuele andere aandoeningen eenvoudiger maken. Daarom willen we u graag wijzen op de onderstaande, kosteloze, nascholingen.

Webinar ‘Very BriefAdvice, een leven redden in 30 seconden’

Na afloop bent u als arts bekend met de VBA-methode (Vraag-Vertel-Verwijs). Aan de hand van drie simpele stappen kunt u met een positieve boodschap uw patiënten ondersteunen bij het stoppen met roken. De VBA-methode is een zeer eenvoudige en effectieve methode die gemakkelijk toepasbaar is en niet meer dan 30 seconden tijd kost.
De nascholing duurt een uur. In dit uur bespreken drie specialisten aan de hand van slides en video’s hoe de VBA- methode toegepast kan worden.
Lees meer en meld u aan.

Robert van de Graaf, verslavingsarts, zegt over deze webinar: “Ik zou iedereen adviseren om de Webinar over de Very Brief Advice-methode te bekijken. De VBA-methode is een nieuwe tool en een aanvulling voor je behandel-toolbox. Met behulp van deze methode maak je het rookgedrag en de mogelijkheid om hier eventueel mee te stoppen bespreekbaar, zonder dat je te dicht bij de patiënt komt. Dat is bijvoorbeeld handig bij patiënten van wie je vermoedt dat hij of zij een gesprek over stoppen met roken niet op prijs stelt.”

Sinafuma – ‘Rookvrij! Ook jij?’ – Groepsscholing voor patiënten in de regio

Voor patiënten in de regio is er de groepsscholing ‘Rookvrij! Ook jij?’.
Meer informatie over deze scholing.

Meer informatie

Heeft u nog vragen over bovenstaande scholingen? Stuur dan een berichtje naar scholing@regiozorgnu.nl.