Webinar Chronische Nierschade

De NHG Standaard Chronische Nierschade (CNS) is verschenen in 2018 en vervangt de Landelijke Transmurale Afspraak (LTA) Chronische nierschade uit 2009. Er zijn een aantal belangrijke veranderingen. Het nieuwe classificatiesysteem is gebaseerd op prognose, het leeftijdscriterium voor het beleid is komen te vervallen en de terminologie van albuminurie is veranderd. En zo zijn er meer veranderingen.

Een praktisch webinar

In de praktijk blijkt de implementatie van deze nieuwe NHG Standaard best lastig. Wanneer moet u denken aan acute nierschade? Wanneer is er sprake van progressie chronische nierschade? Consulteren of toch verwijzen? Zie ik geen onderliggende nierziekte over het hoofd? Welk aanvullend onderzoek is zinvol in de huisartsenpraktijk? Om een antwoord te krijgen op al deze vragen nodigen wij u graag uit voor de webinar Chronische Nierschade op woensdag 28 oktober 2020 van 16.30 tot 17.30 uur.

Aan de hand van casuïstiek wordt u door de nieuwe NHG Standaard CNS geleid. Uw kennis wordt opgefrist en u krijgt praktische handvatten om direct in de dagelijkse praktijk mee aan de slag te gaan.

Casuïstiek

Heeft u casuïstiek om te bespreken tijdens deze scholing? Stuur deze dan voor 15 oktober naar scholing@regiozorgnu.nl.

Programma

16.15 – 16.30 uur Ontvangst deelnemers via ZOOM
16.30 – 17.30 uur Programma

Docenten

De docenten deze avond zijn Dr. Gurbey Ocak, internist-nefroloog bij het St. Antonius ziekenhuis en Diana Rietdijk, kaderhuisarts DM.

 Accreditatie

Accreditatie voor deze scholing wordt aangevraagd.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via onderstaand aanmeldingsformulier.