Fitbit: positieve invloed op dagelijks leven van patiënt

“De Fitbit geeft een duidelijk beeld van de hoeveelheid beweging en is echt motiverend, sommige patiënten gaan echt de competitie aan” vertelt een enthousiaste praktijkondersteuner die in de praktijk met de Fitbit aan de slag is gegaan. De inzet van de Fitbit via RegiozorgNU blijkt een aantrekkelijke vorm om met de nieuwe manier van werken te experimenteren. Het effect van deze stappenteller op het dagelijkse leven is groot. LEES MEER EN DOE MEE

De ervaring van de patiënt

“Een beetje meer bewegen heeft echt invloed op mijn gezondheid en mijn gewicht, als je het maar vol houdt” is een van de reacties van een patiënt die deelnam aan het cliëntpanel. In december zijn we gestart met het onderzoeken van de eerste patiënt ervaringen over de gezondheidsmeter en de persoonsgerichte zorg. We inventariseerden de eerste inzichten en eventuele gezondheidseffecten en haalden de ervaringen op.
BEKIJK DE ERVARINGEN

De ervaring van een POH

“Het nieuwe zorgwerken, de patiënt aan het roer, de patiënt heeft de regie. Dit klinkt allemaal leuk en vooruitstrevend, maar hoe gaan we het vorm geven? En vooral: hoe gaan wij als praktijkondersteuners daar mee om?”, vraagt Monique Bakker zich af, praktijkondersteuner bij Gezondheidscentrum Maarssenbroek. Monique: “Wij zijn als verpleegkundigen immers opgeleid om mee te denken en oplossingen en verbeterpunten aan te dragen. We zijn vaak gewend om op een bepaalde manier spreekuur te doen. Motivational interviewing hebben we vast allemaal al wel eens gehad, en toch gebeurt het regelmatig dat de mensen bij de jaarlijkse controles weer met dezelfde waarden en ongewijzigde leefstijl komen. Blijven we met de mensen bespreken waar de verbeterpunten zouden kunnen liggen? Blijven we ze op de risico’s wijzen? Of leggen we een stukje verantwoording terug en gaan we coachen? Maar ook: hoe gaan we dat dan doen?” LEES MEER OVER DE ERVARINGEN VAN MONIQUE

Meer informatie

Wilt u meer weten over de Curavista Gezondheidsmeter met de Fitbit. Stuur dan een bericht naar Marian Verkerk, m.verkerk@regiozorgnu.nl.

Aanmelden

Wilt u uw praktijk aanmelden voor de Curavista Gezondheidsmeter met Fitbit? Vul dan vrijblijvend onderstaand formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.