Patiëntervaring – Het maakt echt verschil

“Een beetje meer bewegen heeft echt invloed op mijn gezondheid en mijn gewicht, als je het maar vol houdt” is een van de reacties van een patiënt die deelnam aan het cliëntpanel. Eerder zijn we gestart met het onderzoeken van de eerste patiënt ervaringen over de gezondheidsmeter en de persoonsgerichte zorg. We inventariseerden de eerste inzichten en eventuele gezondheidseffecten en haalden de ervaringen op.
BEKIJK DE ERVARINGEN

Ervaring POH – Eigen regie; hoe doen we dat?

“Het nieuwe zorgwerken, de patiënt aan het roer, de patiënt heeft de regie. Dit klinkt allemaal leuk en vooruitstrevend, maar hoe gaan we het vorm geven? En vooral: hoe gaan wij als praktijkondersteuners daar mee om?”, vraagt Monique Bakker zich af, praktijkondersteuner bij Gezondheidscentrum Maarssenbroek. Monique: “Wij zijn als verpleegkundigen immers opgeleid om mee te denken en oplossingen en verbeterpunten aan te dragen. We zijn vaak gewend om op een bepaalde manier spreekuur te doen. Motivational interviewing hebben we vast allemaal al wel eens gehad, en toch gebeurt het regelmatig dat de mensen bij de jaarlijkse controles weer met dezelfde waarden en ongewijzigde leefstijl komen. Blijven we met de mensen bespreken waar de verbeterpunten zouden kunnen liggen? Blijven we ze op de risico’s wijzen? Of leggen we een stukje verantwoording terug en gaan we coachen? Maar ook: hoe gaan we dat dan doen?” LEES MEER OVER DE ERVARINGEN VAN MONIQUE

Meer informatie

Wil je meer weten over de Curavista Gezondheidsmeter? Stuur dan een bericht naar Marian Verkerk, m.verkerk@regiozorgnu.nl of bekijk de Curavista website.

Aanmelden

Wilt je jouw praktijk aanmelden voor de Curavista Gezondheidsmeter? Vul dan vrijblijvend onderstaand formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Geen velden gevonden.