Programma Huisartsen

Locatie: St. Antonius ziekenhuis Woerden, Polanerbaan 2, 3447 GN in Woerden

Ontvangst – vanaf 8.30 uur

Opening – 9.00 uur

Wouter Verboon, voorzitter WDH
Arnoud Klein Ikkink, voorzitter ZorgNU
Kristel van Asselt, medisch directeur RegiozorgNU en SpoedzorgNU

Ochtend 9.30 – 12.30 uur:

Maak een keuze uit:

A. Samenwerking in de GGZ. Programma over verbinden, kansen en uitdagingen
Over de kansen in deze samenwerking neemt Jan van Trier, psychiater én oud huisarts, ons in het eerste deel van het programma mee in zijn praktisch ingerichte workshop over ADHD.
Wisten jullie namelijk dat:

  • ADHD bij 3-5% van de volwassenen voorkomt?
  • Onbehandelde ADHD leidt tot 4 x hogere kans op ongelukken inclusief hogere mortaliteit?
  • Bij ADHD o.a. meer slaapproblemen, depressie, slecht te controleren diabetes en astma, verslaving en migraine voorkomt?

Daarom krijgt u als huisarts én als POH GGZ tools in handen om ADHD vroegtijdig te signaleren, te diagnosticeren en de eerste stap in de behandeling op te zetten.
Spreker: Jan van Trier, psychiater St. Antonius ziekenhuis

In het tweede deel van het programma staat de samenwerking centraal tussen huisarts, praktijkondersteuner en de GGZ. Deze staat behoorlijk onder druk. Huisartsen en POH’s lopen aan tegen lange wachtlijsten, afwijzingen, oneigenlijke verzoeken tot overbrugging en ga zo maar door… Hoe kunnen we deze problemen de baas? Hoe kijken professionals vanuit de GGZ zelf aan tegen deze problematiek?
In dit onderdeel willen we proberen uit de wij-zij discussie te blijven en juist te kijken naar hoe we samen deze uitdagingen aankunnen.
Sprekers: Cora de Rijk, verpleegkundig specialist bij Altrecht, Paul Pronk, teammanager gebiedsteam Altrecht en Alike Machielsen, kaderhuisarts GGZ in onze regio.

B. Nieuwe richtlijn gynaecologie – de overgang
De overgang is voor veel vrouwen een lastige periode. Opvliegers, slecht slapen en verminderde concentratie werken belemmerend voor het functioneren thuis en op het werk. Wat dit betekent voor veel vrouwen wordt onvoldoende belicht en er over spreken is vaak nog taboe. Deze workshop, verzorgt door zeer bevlogen gynaecologen, vergroot niet alleen je kennis, maar vooral je inzicht in deze problematiek.

Per dag zijn er verschillende gynaecologen die deze workshop geven:
Woensdag 16 november: Een dragelijke overgang & Abortus in de eerste lijn
Sprekers: Liesbeth Blokhuis en Laura Seeber, gynaecologen St. Antonius ziekenhuis
Donderdag 17 november: Overgang, nog steeds een taboe?
Sprekers: Wilma Smit en Pauline Ottervanger, gynaecologen Vrouwenwijzer

Lunch: 12.30 – 13:30 uur

Middag: 13.30 – 16.30 uur

Groen gaan we doen!
Wist je dat de zorg meer vervuilt dan de luchtvaart? Duurzaamheid in de praktijk: we willen het allemaal, maar waar begin je? De één is al heel ver: een goed geïsoleerd pand, zonnepanelen op het dak en afval netjes scheiden. Maar hoe zit het met de afvalketen? De ander krabt zich nog achter de oren wat te doen. In deze workshop willen we je meenemen naar alle mogelijkheden in de praktijk die de wereld een stukje duurzamer kunnen maken. Zowel kleine als grote stappen. Kunnen we dit regio breed uitrollen? En worden we hiermee de eerste groene huisartsenregio? Kom naar deze inspirerende en zeer noodzakelijke workshop en verbeter je praktijk, en de wereld!
Spreker: Diana Lucassen

16.30 – 17.30 uur Vrolijke evaluatie van de dag

En tot slot… Wat hebben wij geleerd van deze dag? Een ludiek, interactief en muzikaal cabaret voor alle deelnemers. Mis het niet!

17.45- … Borrel en buffet

We sluiten de dag af met een heerlijke borrel en buffet, samen met de specialisten van het St. Antonius Ziekenhuis Woerden. We nodigen je van harte uit om de dag op deze manier met ons af te sluiten.

Aanmelden

Aanmelden gaat via RegiozorgNU. Je kunt je aanmelden via onderstaande aanmeldingsformulieren:

Wanneer je je inschrijft, ontvang je een factuur bij de bevestiging van je inschrijving.
Je kunt het totaalbedrag van de praktijk overmaken op IBAN NL13INGB0003728757 ten name van SNH-NW Utrecht, te Woerden, onder vermelding van je naam en najaarsduodagen 2022.