Huisarts André de Vries en fysiotherapeut Jouke Hanje (beiden actieve deelnemers aan de proeftuinen) verzorgen in samenwerking met orthopeed (Martijn van Dijk) en neuroloog (Willemijn Noort) een deel van de nascholing over artrose. De leuke titel ‘Krakende wagens lopen het langst’ is hierbij exemplarisch. Hoe brengen we patiënten in beweging en wanneer spreken we van artrose? En heel belangrijk: hoe werken we als huisartsen, fysiotherapeuten, reumatologen en orthopeden samen om optimale zorg te leveren?

Het is een verhaal dat bekend voorkomt maar voor deze scholing hebben de organisatoren een vernieuwend element toegevoegd. De huisartsen is in de uitnodiging specifiek verzocht om een fysiotherapeut mee te nemen. Vernieuwend omdat de nascholing nu dus multidisciplinair is gemaakt! De kracht van de samenwerking is dan ook groter dan de som der delen en dat is mede tot stand gekomen door het artroseproject.

Organiserend huisarts André de Vries: “Het onderdeel dat wij organiseren heeft als doelstelling om de stepped care rond artrose te verbeteren. We hebben gevraagd: Neem een fysiotherapeut mee waar je veel mee samenwerkt of samen mee wilt gaan werken en het wordt een interessante nascholing voor beiden!”

De scholing is een onderdeel van de WDH NWU DUO-dagen die op 27 en 28 november gehouden worden. Omvattend thema “Liefdevol afscheid met krakende botten” geeft al aan dat er in deze dagen extra aandacht is voor medicatie bij ouderen, artrose, hoe iemand beweegt en hoe je iemand begeleidt in de laatste levensfase.