Ook dit jaar kun je weer scholingen volgen via RegiozorgNU. Een aantal data is vastgelegd en voor deze scholingen kun je je direct aanmelden. Andere data worden later bekendgemaakt. Ook bieden we doorlopend online scholingen.

Wil je graag via e-mail op de hoogte worden gehouden? Stuur dan een bericht naar scholing@regiozorgnu.nl. Je ontvangt dan per scholing een uitnodiging.

WanneerScholingVoor wie
septemberStoppen met roken
Er is veel veranderd in het Kwaliteitsregister Stoppen met Roken in het kader van een belangrijke professionalisering van het beroep rookstopcoach. Wij bieden in september deze aangepaste scholingen aan voor een update en onderhoud van je kennis.
huisarts en poh
oktoberArtrose
Heup- en knieklachten kunnen een lastig probleem zijn op het spreekuur. Hoe brengen we patiënten in beweging, wanneer spreken we van artrose en hoe werken we als huisartsen, fysiotherapeuten en apothekers samen om optimale zorg te leveren aan patiënten met knie- en/of heupartrose? Huisartsen en fysiotherapeuten scholen samen na om de ‘stepped care’ rond artrose te optimaliseren.
huisarts en fysiotherapeut
oktoberSpiegelbijeenkomst COPD/DM/VRM
De jaarlijks terugkerende spiegelbijeenkomst waarin we de ketenzorg tegen het licht houden van de ketens DM, COPD en VRM.
huisarts, poh, ketenpartners
16 en 17 novemberDuodagen WDH NWU
Locatie: St. Antonius ziekenhuis, Polanerbaan 2, 3447 GN in Woerden.
Meer informatie volgt via het NUbericht en onze scholingsmail.
huisarts en da
november Langerhansscholing – Opvolgavond
In november organiseert RegiozorgNU wederom de Langerhans-thema-avond, opvolger van de bekende “opvolgavonden”. Dit interactieve webinar wordt speciaal voor onze regio georganiseerd daardoor is er volop interactie met collega’s mogelijk.
huisarts en poh
14 decemberDe ziekte van Parkinson voor en na de diagnose
Mensen met de ziekte van Parkinson hebben vaak al meer dan tien jaar niet-motorische klachten voordat de diagnose wordt gesteld. In de praktijk wordt de ziekte vaak pas laat herkend. Tijdens deze scholing leer je meer over de herkenbaarheid en behandeling van Parkinson.
Lees meer
huisarts en poh

Doorlopende online scholingen

Naast de bovenstaande scholingen, bieden we ook doorlopend (online) scholingen aan. Via onderstaande links kun je je voor deze scholingen aanmelden.

Aan de slag met Positieve Gezondheid

Steeds meer huisartsen en andere zorg- en welzijnsprofessionals ervaren dat werken met Positieve Gezondheid veel oplevert. Het helpt om een ander gesprek te voeren met patiënten. De focus ligt niet op ziekte, maar op wat er wél kan. Dat is prettig voor patiënten én ook voor zorgverleners. Meer werkplezier, meer voldoening en minder werkdruk. Wil jij hier ook mee aan de slag? De trainers van Positieve Gezondheid in samenwerking met kaderarts leefstijl Karolien van de Brekel, bieden dit jaar aan multidisciplinaire teams, wijkteams of groepen zorgverleners een divers scholingsaanbod.
Bekijk het scholingsaanbod Positieve Gezondheid

Scholing voetscreening

Samen met zorggroep Voetcentrum Wender, zorggroep CHAGZ, HUS en ROHA heeft de werkgroep Diabetes van RegiozorgNU filmpjes ontwikkeld over de verschillende onderdelen van het voetonderzoek met extra uitleg en documentatie. Deze opnamen bieden een duidelijke instructie voor de meest voorkomende onderdelen van de voetinspectie en het uitvoeren en interpreteren van een enkel-arm-index. Nieuwsgierig naar de opnamen? Bekijk onderstaand de filmpjes over de voetinspectie en de enkel-arm-index.

Meer informatie

Wil je meer weten over scholingen? Stuur dan een bericht naar scholing@regiozorgnu.nl.