De positie van Bestuurssecretaris is een nieuwe functie binnen RegiozorgNU en SpoedzorgNU. Vanuit deze rol kun jij hét verschil maken en is er volop ruimte om deze functie zelf invulling te geven.

Wat ga jij doen?

Als Bestuurssecretaris ondersteun je de directie bij het ontwikkelen van het strategische beleid en bij bestuurlijke besluitvormingsprocessen op organisatieniveau. Daarnaast geef je gevraagd en ongevraagd advies, fungeer je als sparringpartner en denk je mee over bestuurlijke vraagstukken. De bestuurssecretaris houdt toezicht op gemaakte afspraken, lopende processen en relevante verplichtingen. De Bestuurssecretaris zorgt ervoor dat de directie zich kan richten op het daadwerkelijk besturen van de organisatie en zich niet bezig hoeft te houden met de voortgang van de bestuurlijke werkzaamheden. Je richt je op de volgende domeinen: strategie en beleid, governance, compliance, medezeggenschap en stakeholder management.

Concreet houdt dit in dat je:

 • de bestuursleden ondersteunt en gevraagd en ongevraagd adviseert bij te nemen besluiten en inhoudelijke bestuurlijke thema’s en de uitwerking hiervan;
 • zorg draagt voor een voorspelbaar, proactief en efficiënt besluitvormingsproces, waarbij sprake is van een heldere integrale beleidscyclus die zorgvuldig is gecoördineerd en getoetst op samenhang;
 • secretaris bent van vergaderingen, de aandeelhoudersvergadering (AVA), Raad van Commissarissen (RvC), NUGezond (onze multidisciplinair deelnemersraad), Ondernemingsraad i.o. (OR), cliëntenraad i.o. (CR), en medische adviesraad en verzorgt in die rol agendavoering i.s.m. het directiesecretariaat;
 • vergaderingen inhoudelijk voorbereidt met strategische beleidsnotities en besluitvormingsdocumenten.;
 • actuele ontwikkelingen in de eerstelijnszorg proactief onderzoekt en volgt. Je signaleert en rapporteert relevante uitkomsten aan de directie;
 • een rol hebt in ontwikkeling, evaluatie en uitvoering van het strategisch beleid en bestuurlijke onderwerpen, zoals activiteitenplannen, jaarverslagen etc.;
 • een voor de functie-uitvoering relevant netwerk onderhoudt;
 • complexe vraagstukken helder weet te verwoorden (schriftelijk) en snel tot de essentie weet door te dringen;
 • goed bent in het opstellen van beleidsnotities.

Wie zijn wij?

RegiozorgNU BV en SpoedzorgNU BV zijn huisartsenorganisaties in Noordwest Utrecht. SpoedzorgNU is verantwoordelijk voor de acute zorg in de ANW en exploiteert de huisartsenpost in Leidsche Rijn. RegiozorgNU is de regionale organisatie in Noordwest-Utrecht voor een krachtige eerstelijns zorg. Zij heeft zich als doel gesteld de organisatie van integrale zorg in de regio met optimale afstemming in wijk- en regiogebonden zorgprogramma’s. De regio ondersteunt daarbij de eerstelijns zorgverleners bij de organisatie en implementatie. Innovatie en samenwerking zijn belangrijke uitgangspunten. Het resultaat moet kwalitatief hoogwaardige en betaalbare zorg zijn dichtbij de patiënt met optimale mogelijkheden voor eigen regie en verantwoordelijkheid.

De huisartsen Coöperatie ZorgNU UA is 100% eigenaar van beide bv’s. Beide organisaties worden aangestuurd door eenzelfde tweekoppige directie bestaande uit een algemeen directeur en een medisch directeur. Later in het jaar wordt voorzien in de oprichting van een holding, welke enig aandeelhouder wordt van beide bv’s. Directie en toezichthouders worden dan op holding niveau ingericht.

Wat biedt RegiozorgNU/SpoedzorgNU jou?

RegiozorgNU – SpoedzorgNU is een financieel gezonde en ambitieuze zorgorganisatie. Wij hechten veel waarde aan plezier in je werk en dat komt tot uiting in korte lijnen, informele en collegiale omgang met nadruk op leren en persoonlijke groei.

Dienstverband mogelijk van minimaal 24 tot maximaal 32 uur per week, in eerste instantie voor de duur van een jaar, met de intentie omgezet te worden in onbepaalde tijd. Salaris en arbeidsvoorwaarden conform de CAO Huisartsenzorg. Tevens kun je rekenen op een eindejaarsuitkering (6%), vakantiegeld en een prima pensioenregeling. Flexibele werktijden en mogelijkheid om in overleg thuis te werken.

Wie ben jij?

Je herkent jezelf in deze belangrijke scharnierfunctie tussen bestuur- en besluitvormingsprocessen naar de dagelijkse operatie. Je hebt de senioriteit om op te treden als kritisch gesprekspartner. Je beschikt over het vereiste gevoel voor bestuurlijke positie en verhoudingen en een goed ontwikkelde organisatiesensitiviteit. Je past in de rol van een professionele en kwaliteitsbewuste partner in de governance en medezeggenschap van de organisatie.

Je voldoet verder aan de volgende profielkenmerken:

 • academisch niveau;
 • relevante werkervaring in een soortgelijke functie;
 • affiniteit met of ervaring in de zorgsector, en de ontwikkelingen in de eerstelijnszorg;
 • doortastend, flexibel, open en verbindend;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden zowel mondeling- als schriftelijk;
 • organisatiesensitiviteit, tact en overtuigingskracht, geduld en doorzettingsvermogen;
 • resultaatgerichtheid: op doel én proces;
 • secuur en focus op kwaliteit van werk;
 • gezellig en gevoel voor humor.

Hoe verloopt de procedure?

De procedure is erop gericht om de benoeming in de maand oktober af te ronden. De eerste gesprekken vinden in de week van 25 oktober plaats. Een assessment kan onderdeel zijn van de procedure.

Enthousiast geworden?

Herken jij je in bovenstaande functiebeschrijving en wil je deel uitmaken van een innovatie en ambitieuze organisatie met een team van bevlogen collega’s? Stuur dan je CV en motivatie vóór 18 oktober 2021 naar hr@spoedzorgnu.nl, ter attentie van Esther Schouten, HR adviseur. Voor vragen en meer informatie kun je contact opnemen met Sam Siemssen, algemeen directeur, via 06-11 43 13 20.