RegiozorgNU en SpoedzorgNU zijn huisartsenorganisaties in de provincie Noordwest Utrecht en beiden onderdeel van de huisartsencoöperatie ZorgNU. SpoedzorgNU is verantwoordelijk voor de acute zorg in de ANW en exploiteert Spoedpost Noordwest Utrecht in Leidsche Rijn. RegiozorgNU is de regionale organisatie in Noordwest Utrecht voor een krachtige eerstelijns zorg. Zij heeft zich als doel gesteld de organisatie van integrale zorg in de regio met optimale afstemming in wijk- en regio gebonden zorgprogramma’s. De regio ondersteunt daarbij de eerstelijns zorgverleners in de regio en de wijken bij de organisatie en implementatie. Innovatie en samenwerking zijn belangrijke uitgangspunten. Het resultaat moet kwalitatief hoogwaardige en betaalbare zorg zijn dichtbij de patiënt met optimale mogelijkheden voor eigen regie en verantwoordelijkheid.

Per 1 augustus is een nieuwe algemeen directeur aangetrokken en met het invullen van de functie van medisch directeur is de voorwaarde gerealiseerd om sturing te geven aan het realiseren van de organisatiedoelstellingen. De prioriteit ligt bij de uitvoering van de zorgprogramma’s en projecten, bij het tot stand brengen van de verbinding en samenhang tussen de regio en de wijken en bij het faciliteren en organiseren van integrale en ANW zorg.

Om invulling te geven aan het medische inhoudelijke beleid en sturing te geven aan de zorgvernieuwing zijn wij op korte termijn op zoek naar een:

MEDISCH DIRECTEUR
REGIOZORGNU EN SPOEDZORGNU

(huisarts, 24 uur per week)

De functie

De medisch directeur is belast met het ontwikkelen van het medisch-inhoudelijk beleid van RegiozorgNU en SpoedzorgNU, alsmede met het toezicht op de correcte uitvoering en bewaking daarvan. Hij/zij levert een inhoudelijke bijdrage aan de verdere professionalisering van de organisatie en onderhoudt de relaties met de huisartsen. De medisch directeur geeft functionele richtlijnen en aanwijzingen aan de kaderhuisartsen van RegiozorgNU, is de gesprekspartner van de medisch advies raad van de SpoedzorgNU en is daarnaast verantwoordelijk voor het kwaliteitsbeleid. De medisch directeur vormt samen met de algemeen directeur de directie van SpoedzorgNU en RegiozorgNU. Samen met de algemeen directeur wordt verantwoording afgelegd aan de RvC en de AVA van beide organisaties.

Resultaatgebieden

 • Samen met de algemeen directeur verantwoordelijk voor de strategie en beleid;
 • Verantwoordelijk voor het medisch inhoudelijke beleid, het kwaliteitsbeleid als ook de kwaliteitsbewaking;
 • Aansturing van de verschillende medisch inhoudelijke raden zoals de medisch adviesraad en kaderhuisartsen alsmede de verschillende vakinhoudelijke werkgroepen;
 • Mede invulling geven aan het innovatiebeleid en de zorgvernieuwingsagenda;
 • Vertegenwoordigt de organisatie bij medisch inhoudelijke overleggen en samenwerkingen in de regio.

Functie-eisen

 • Universitaire opleiding tot huisarts, alsmede minimaal vijf jaar werkervaring als praktiserend huisarts;
 • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;
 • Overtuigingskracht en in staat om de eigen visie overtuigend over te brengen;
 • Natuurlijke leider met de nadruk op coaching;
 • Goede kennis van en een duidelijke visie op de eerstelijns zorg. Beschikt over een relevant netwerk binnen de eerstelijns zorg;
 • Kennis van de regio en/of het beschikken van een relevant netwerk in de regio is een pré;
 • Collegiaal en relationeel sterk, gericht op samenwerken;
 • Niet hiërarchisch ingesteld en streeft naar win-win situaties.;
 • Heeft humor en is makkelijk in de omgang.

Dit is een uitdagende functie in een dynamische en innovatieve organisatie. We zijn op zoek naar een bevlogen medisch directeur die zich in bovenstaande functieomschrijving herkent en die met een leuk en enthousiast team medewerkers de regio organisatie verder wil uitbouwen en versterken.

Aanbod

Een bij de functie passend en marktconform salaris inclusief goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Salaris is afhankelijk van ervaring en valt binnen de WNT norm. Het betreft een functie van minimaal 16 uur tot maximaal 24 uur per week. Het betreft een aanstelling voor de duur van 1 jaar met uitzicht op verlenging.

Sollicitatieprocedure

Kandidaten kunnen solliciteren door een motivatiebrief en CV te sturen naar hr@spoedzorgnu.nl ter attentie van Esther Schouten, HR adviseur RegiozorgNU en SpoedzorgNU. Neem voor meer informatie contact op met Sam Siemssen, algemeen directeur, via 06-11431320 of per mail s.siemssen@regiozorgnu.nl.