Samen met haar team organiseerde fysiotherapeut Charissa van Bruggen in het voorjaar het event ‘Artrose en Lifestyle’. De aanleiding voor dit evenement kwam vanuit de proeftuinen. Patiënten gaven aan dat er behoefte is aan informatiemiddagen over artrose. Het werd een groot succes op de dag zelf maar het heeft ook daarna heel veel opgeleverd. Charissa van Bruggen blikt terug.

“Ten eerste was het evenement ‘the talk of the town’: er was extra aandacht voor het onderwerp onder cliënten. Het groots aanpakken en topsprekers met enthousiasme hebben de bewoners echt geraakt en in beweging gezet. Op langere termijn gaat dit de eerstelijnszorg versterken. We kunnen het artrosezorgnetwerk zo continueren en uitbouwen. De contacten van zorgprofessionals met de patiënt maar ook onderling zijn nu zijn een stuk sterker. In samenwerking met KetenzorgNU kunnen we heel veel kanten op. Zoals onderzoek doen om aan te tonen bij zorgverzekeraars dat onze zorg en inspanningen efficiënt en doelmatig zijn.

Artrose is natuurlijk een zeer relevant onderwerp maar lukt het om een groot aantal mensen daarvoor te interesseren?  Het evenement was uiteindelijk een groot succes en in de vorige nieuwsflits vertelde ik al over de geleerde lessen (tips en inspiratie). Er zitten nog wel verbetermogelijkheden zoals een beter plan vooraf maken voor een soortgelijk evenement. Maar dat is ook goed en leuk: leren en weer verder verbeteren.

Ik zie vooral veel goede ontwikkelingen rondom het artroseproject. Daar ben ik heel blij mee en ontzettend dankbaar dat ik onderdeel van mag uitmaken van het artrosenetwerk!”