Hoe geef je jouw patiënten online inzage?

Online inzage is cruciaal om samen beslissen te ondersteunen. Steeds meer mensen hebben behoefte aan inzicht in de eigen medische gegevens. Bovendien is het sinds 1 juli 2020 wettelijk verplicht om patiënten elektronische inzage in hun eigen gegevens te bieden.

Hoe zorg je dat jouw patiënten veilig toegang hebben tot begrijpelijke gegevens? Hoe voorkom je dat je veel extra tijd kwijt bent aan het beantwoorden van vragen van patiënten omtrent online inzage? En hoe draagt dit nu precies bij aan het samen beslissen met de patiënt? Het programma OPEN biedt een antwoord op deze vragen.

Wat is OPEN?

Ondersteuning

RegiozorgNU ondersteunt de praktijken bij het realiseren en optimaliseren van deze online inzage. Er zijn meerdere nieuwsbrieven verstuurd met de meest relevante informatie over OPEN.
Bekijk de OPEN nieuwsbrieven.

Toolkit voor patiënten

Ben je op zoek naar materialen die je kunt gebruiken in de voorlichting richting jouw patiënten? Bekijk de toolkit.
Wil je de OPEN blocnotes bestellen voor in jouw praktijk? Vraag deze dan hier kosteloos aan.

Factsheets voor huisartsen en praktijkmedewerkers

Voor huisartsen, POH’s, praktijkmanagers en doktersassistenten zijn factsheets ontwikkeld met tips en tricks om het gebruik van het patiëntenportaal te stimuleren en optimaal in te richten.

Kijk mee in je dossier

Wat zijn de voordelen van online inzage voor patiënten en hoe gaan zij ermee om? Bekijk onderstaand filmpje.

Kijk mee in je dossier – patiëntervaringen

Hoe voldoe ik aan OPEN?

Wil je weten met welke HISsen en portalen je voldoet aan OPEN? Lees de FAQ.

PGO

Alle praktijken in het OPEN programma hebben de verplichting om hun HIS gegevens te kunnen uitwisselen naar een Persoonlijke GezondheidsOmgeving (PGO). Wil je jouw patiënten informeren over PGO’s? Maak dan gebruik van deze PGO Toolkit.
Ook de pagina Kies een PGO op de website van PGO.nl heeft een handige tool voor jouw patiënten om een passend PGO te vinden. Deze link kun je ook goed op jouw praktijkwebsite delen.

Meer weten?

In verschillende nieuwsbrief specials in 2020-2021 is aandacht besteed aan OPEN:

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met Marian Verkerk, kwaliteitsmanager, m.verkerk@regiozorgnu.nl.