Hoe geeft u uw patiënten online inzage?

Online inzage is cruciaal om samen beslissen te ondersteunen. Steeds meer mensen hebben behoefte aan inzicht in de eigen medische gegevens. Bovendien is het sinds 1 juli 2020 wettelijk verplicht om patiënten elektronische inzage in hun eigen gegevens te bieden.

Hoe zorgt u dat uw patiënten veilig toegang hebben tot begrijpelijke gegevens? Hoe voorkomt u dat u veel extra tijd kwijt bent aan het beantwoorden van vragen van patiënten omtrent online inzage? En hoe draagt dit nu precies bij aan het samen beslissen met de patiënt? Het programma OPEN biedt een antwoord op deze vragen.

Wat is OPEN?

Ondersteuning

RegiozorgNU en ZorgNU ondersteunen u als regio coalitie bij het realiseren van deze online inzage. Er zijn meerdere nieuwsbrieven verstuurd met de meest relevante informatie over OPEN.
Bekijk de OPEN nieuwsbrieven.

Toolkit voor patiënten

Bent u op zoek naar materiaal dat u kunt gebruiken in de voorlichting richting uw patiënten? Bekijk de toolkit.
Wilt u de blocnotes bestellen voor in uw praktijk? Vraag deze dan hier kosteloos aan.

Kijk mee in je dossier

Wat zijn de voordelen van online inzage voor patiënten en hoe gaan zij ermee om? Bekijk onderstaand filmpje.

Kijk mee in je dossier – patiëntervaringen

Hoe voldoe ik aan OPEN?

Wilt u weten met welke HISsen en portalen u voldoet aan OPEN? Lees de FAQ.

PGO

Alle praktijken in het OPEN programma hebben de verplichting om hun HIS gegevens te kunnen uitwisselen naar een Persoonlijke GezondheidsOmgeving (PGO). Wil je jouw patiënten informeren over PGO’s? Maak dan gebruik van deze PGO Toolkit.

Meer weten?

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact op met Angelien Borgdorff, projectleider OPEN, info@angelienborgdorff.nl, of Marian Verkerk, kwaliteitsmanager, m.verkerk@regiozorgnu.nl.