De mogelijkheden die er nu al zijn om patiënten online inzage te geven zijn verschillend. Bijvoorbeeld via een Portaal, een App of een Persoonlijke GezondheidsOmgeving (PGO). KetenzorgNU en ZorgNU ondersteunen bij de online inzage via een PGO met een Medmij certificaat. Want per 1 juli 2020 is de toegang tot het dossier verplicht via een PGO met een Medmij certificaat. Het kan zijn dat uw leverancier ook bezig is om dit Medmij certificaat te krijgen. Hierin zien we versneld ontwikkelingen in het portaal van Pharmeon en het Portaal van Medicom.

Curavista PGO

Curavista Gezondheidsmeter is bijvoorbeeld een PGO met een Medmij certificaat dat op dit moment vooral gericht is op de chronische patiënt. Belangrijk voordeel van een PGO met Medmij certificaat is dat gegevens uit het HIS via een PGO ook door de patiënt inzichtelijk kan worden gemaakt aan andere zorgverleners. Dit is iets wat in de toekomst wellicht meer patiënten willen toepassen.

Informatiebijeenkomsten praktijken

De HIS leveranciers organiseren informatiebijeenkomsten voor praktijken. U bent natuurlijk vrij om deze bijeenkomsten te bezoeken. Het is echter goed te weten dat u ook vanuit de regiocoalitie op maat geïnformeerd wordt. Ons advies is vooral deze regionale communicatie te volgen.