RegiozorgNU werkt voor de ketenzorg met VIPLive om werkprocessen te vereenvoudigen. Huisartsen en POH’s registreren in het HIS. VIPLive wordt gebruikt voor het declaratieproces, samenwerkingsactiviteiten (bijvoorbeeld verwijzingen) en inzicht.

Extracties

Een extractie is nodig om de gegevens in VIPLive te verversen, bijvoorbeeld om te declareren richting de zorggroep. Daarnaast krijgt de praktijk na het maken van extractie inzicht in de laatste stand van zaken. Ook ketenpartners krijgen na het maken van een extractie inzicht in de meest recente meetwaarden en medicatie van de patiënten die zij behandelen. We adviseren om regelmatig een extractie te maken. Tenminste een keer per maand, maar bij voorkeur een keer per week.

VIPLive huisartsen kent op dit moment twee functionaliteiten in onze regio:

VIPLive starten

  1. Je hebt een account nodig. Via de helpdesk van VipLive kun je dit account aanvragen. De helpdesk is bereikbaar via via het rechtstreekse nummer: 088-528 10 60.
  2. Inloggen kan via de website of direct met behulp van SSO (Zorgportaalknop).
  3. Een aantal onderdelen in VIPLive is encrypted. Hiervoor heb je autorisatie en een persoonlijk wachtwoord nodig. Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Scholingen VIPLive

Over VIPLive zijn er diverse online webinars gegeven. Deze kun je terug kijken via onderstaande links:

Downloads & links